sobota, 10 listopada 2012

Ciasteczka "Księżycowe"


Wkładam do garnka 5 jajek, kostkę masła ekstra, szklankę mąki tortowej, szklankę cukru, łyżeczkę proszku do pieczenia i 2 łyżki kakao

Całość miksuję na gładką masę.

Przekładam do blachy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. 

Wkładam do letniego piekarnika, ustawionego na temperaturę 160-170 stopni.    

Piekę do czasu, aż ciasto "odejdzie" od blachy. 

Wykrawam szklanką kształty półksiężyców, układam na talerzu i posypuję cukrem pudrem.  

Smacznego :-)




4 komentarze:

  1. Magiczne!!!
    Bez specjalnego odmierzania, szybko i zwięźle.
    Podoba mi się :-))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają fantastycznie! Jak do tej pory wszystkie przez ciebie podane przepisy się sprawdziły. Więc ten na pewno tez wypróbuję. Jakoś Cie ostatnio mało widać na blogu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Essi, Kochana - bo się dużo dzieje :-) i cieszę się, że Ci wszystkie moje przepisy wychodzą :-)

      Usuń