środa, 21 listopada 2012

Roladki ze schabu


Składniki:
 - schab w plastrach
 - ogórki korniszony
 - cebula
 - cebula granulowana, sól, pieprz
 - musztarda chrzanowa. 


Rozbijam schabowe tłuczkiem - mają być bardzo cienkie. Posypuję solą, pieprzem i granulowaną cebulą.
Smaruję z jednej strony musztardą.
Układam korniszony w plastrach i cebulę w plastrach - zawijam roladkę i spinam ją. 

Do garnka wlewam olej rzepakowy (niewiele) i wodę. Wkładam roladki, tak żeby były do połowy w sosie.  
Gotuję pod przykryciem, aż schab zrobi się miękki.

Podaję z ziemniakami z koperkiem i sałatą pekińską oraz dżemem z borówek.



Smacznego :-)

2 komentarze:

  1. powiem jedno. Jeszcze nie wpadłam na pomysł robienia roladek ze schabu. Wyglądają wspaniale. Jutro będę miała je na pewno na obiad. super zdjęcia. Widzę , ze aparat fotograficzny spisuje się na medal. Nareszcie masz członków witryny. Ciesze się! Pozdrowienia!! I całusy dla Ciebie i Twojej pociechy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Cześć Lenko! Wspaniałych wiosennych świąt Wielkanocnych dla Ciebie i Twojego synka. Przede wszystkim prawdziwej wiosennych z dużą ilością ciepłego słońca i niech ta zimowa chandra nareszcie nas wszystkich opuści. Pozdrawiam Cie serdecznie z zimnej Holandii. Essi

    OdpowiedzUsuń