czwartek, 15 listopada 2012

Sałatka z indykiem


Przepis jest inspirowany przepisem Asi :-)

Składniki:
 - szklanka ryżu, 
 - sałata pekińska, 
 - indyk,
 - przyprawa chińska do kurczaka, 
 - majonez,
 - sól i pieprz do smaku. 

Na patelni rozgrzewam łyżeczkę oliwy z oliwek, wrzucam ryż i smażę przez 1-2 minut. Odstawiam, dolewam 2 szklanki gorącej wody i dodaję szczyptę soli. Gotuję pod przykryciem, aż woda całkiem odparuje. 

Filet z indyka (3 plastry) kroję w drobną kostkę i nacieram przyprawą. Podsmażam na patelni na odrobinie oliwy z oliwek. 

Sałatę pekińską kroję w kostkę. 

Mieszkam wszystkie składniki w misce. Dodaję majonez, sól i pieprz. 

Smacznego :-) 

2 komentarze:

  1. Dziękuję i jutro zrobię. Ciasteczka księżycowe wyszły rewelacyjnie. Smakują wyśmienicie,moi panowie no i ja oczywiście pożarliśmy je błyskawicznie. Dlaczego nie wprowadziłaś obserwatorów. Na pewno znalazło by się wielu wielbicieli Twoich potraw. Całuski, Essi

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo Ci dziękuję Kochana :-)
    a jak się wprowadza obserwatorów?
    Ściskam

    OdpowiedzUsuń